To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

søndag 28. august 2011

Filmfestivalen i Haugesund - dag 4

Filmer sett: Medianeras - Storbyhjerter, Le Havre, Sommerland, Labrador, POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold, Pushwagner og Fright Night


Kjendisspotting: Morgan Spurlock (da han presenterte sin nyeste film POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold), Pushwagner og Even Benestad (på premieren av Pushwagner-dokumentaren)


Kort om filmene:


Medianeras (Argentina/Spania/Tyskland 2011)
Arkitektur og romantikk i skjønn forening i denne søte lille filmen om to ensomme storbysjeler i Buenos Aires.


Le Havre (Finalnd/Frankrike 2011) 
Nyeste filmen til Karusmäki skuffer dessverre litt. Nok en gang møter vi en broget forsamling karakterer som ikke snakker mer enn absolutt nødvendig, men jeg ble ikke engasjert av dem, dessuten ble handlingen litt for forutsigbar.

Sommerland (Sumarlandið, Island 2010)
Sjarmerende og småsnurrig dramakomedie om islandsk alvetro, pakket inn i et familiedrama med økonomiske bekymringer og pubertet som noen av ingrediensene.

Labrador (Danmark 2011)Intenst kammerdrama med kjekke kjekke Jacob Eklund som isolert maler som får besøk av sin voksne datter med kjæreste. Hemmeligheter og latente konflikter kommer til overflaten i løpet av et intenst døgn. Velspilt og god film.

POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold (USA 2011)
Morgan Spurlock, kjent for Super Size Me, har laget en morsom og interessant dokumentar om produktplassering i Hollywood.

Pushwagner (Norge 2011)
Kunstneren Pushwagner er en så fascinerende skikkelse at det må være en gavepakke å lage dokumentar om ham. Resultatet har blitt interessant, med en fantastisk teknikk for å vise frem en del av maleriene og en elegant tematisering av spørsmålet om hvem som egentlig er sjef når man lager en biografisk dokumentar.

Fright Night (USA 2011)
Vampyrmoro i denne (ikke spesielt skumle) skrekkomedien med Colin Farrell som vampyren Jerry. Etter å ha sett ham i aksjon her, har jeg endelig skjønt hvorfor mange synes han er kjekk. Han er allikevel ingenting sammenlignet med David Tennant i skinnbukse! :) Artig film, som dessverre plasklander grunnet latterlige CGI-effekter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar