To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

torsdag 25. august 2011

Filmfestivalen i Haugesund - dag 3

Filmer sett: Drive, My Piece of the Pie, The Mill and the Cross, FilmReg-kortfilmer, Sønner av Norge


Kjendisspotting: Marius Holst (som var på samme visning som meg av The Mill and the Cross) og Nikolaj Frobenius (på vei ut fra Sønner av Norge)


Kort om filmene:


Drive (USA 2011)
For en film! Den danske regissøren Nicolas Winding Refn viser vilje og evne til å fornye filmmediet i denne filmen som takket være fantastisk bruk av stemninger, bilder og musikk blir så mye mer enn bare en hardkokt actionfilm. En av de beste filmene så langt.


My Piece of the Pie (Ma Part du Gâteau, Frankrike 2011)
Lenge virker denne filmen lovende som en kritikk av børs- og finansverdenens kyniske fremferd uten tanke på menneskene som berøres av deres handlinger, forkledd som en romantisk dramakomedie om forholdet mellom en børshai og vaskekonen som lærer ham å sette pris på de mykere ting i livet, men mot slutten går filmen fullstendig opp i limingen.


The Mill and the Cross (Sverige/Polen 2011)
Veldig fascinerende kunstfilm som tar utgangspunkt i maleriet Christ Carrying the Cross av Pieter Bruegel den eldre. Vi blir tatt med inn i maleriet og møter menneskene og historiene bak, alt utført på en stilistisk lekker måte hvor lerretet blir et maleri og maleriet en film.

Sønner av Norge (Norge 2011)
Oppvekstfilm med en opplagt og tidvis naken Sven Nordin som mannsbarnet som feiler som oppdrager. God, men ikke fantastisk film om Sex Pistols-inspirert ungdommelig opprør med fin tidskoloritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar