To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

søndag 21. august 2011

Filmfestivalen i Haugesund - dag 2

Filmer sett: Colombiana, Crazy Stupid Love, The Help, Friends With Benefits og One Day


Kjendisspotting: Vegard Larsen (programleder for Filmbonanza) og Morgan Spurlock (dokumentarskaper, mest kjent for Super Size Me, som jeg visste jeg ville spotte på mandag når han presenterer sin nyeste dokumentar The Greatest Movie Ever Sold, men sannelig om han ikke var og så Friends With Benefits samtidig som meg)


Kort om filmene:


Colombiana (Frankrike/USA 2011)
Filmen er skrevet og produsert av Luc Besson som gjør noe av det han kan best; actionfilm om leiemorder. Leiemorderen Cataleya spilles av Zoe Saldana som gjør en kul og lekker figur her, men filmens høydepunkt er muligens starten der vi får vite hvordan 9 år gamle Cataleya bestemmer seg for hva hun skal bli når hun blir stor.


Crazy, Stupid, Love. (USA 2011)
Steve Carell spiller Cal som blir forlatt av kona, Ryan Gosling spiller playboy'en Jacob. Uten skjorte. Dessverre har han skjorten på det meste av filmen som forøvrig er en fornøyelig affære med mange små og festlige historietråder.


The Help (USA 2011)Viola Davis gjør en fantastisk rolletolkning som Aibilene, en av flere afroamerikanske hushjelper i sørstatene på 60-tallet vi blir kjent med i denne filmen. Hun gir av egen varme og integritet til de rundt henne, men viser også sårbarhet bak styrken. Store temaer som rasisme og borgerrettigheter går hånd i hånd med nydelige skildringer av mellommenneskelige relasjoner.

Friends With Benefits (USA 2011)
Denne filmen er relativt forutsigbar, det som gir den en ekstra piff er Justin Timberlake og Mila Kunis. Begge har en veldig kul utstråling og de matcher hverandre godt. Pluss i boken for at sidehistoriene (i dette tilfellet forholdet til foreldre) fungerer overraskende bra.

One Day (USA 2011)
To mennesker, tyve år; vi får små titt inn i livene til Emma og Dexter på eksakt samme dato hvert år. Vi følger dem gjennom oppturer og nedturer og selv om de til tider fremstår på sitt aller verste, ble jeg glad i dem og ville at alt skulle ordne seg. Gode skuespillerprestasjoner, men selve historien blir til tider litt for hjertesmerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar