To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

torsdag 3. mars 2011

Oscarutdelingen - Kjolespesial

Da har det vært Oscarutdeling! Tanker om selve utdelingen er på vei, men først: KJOLENE!!! Hvilke var fantastisk lekre, hvilke var helt greie og hvilke kan kjøres på søppeldynga? Her kommer våre svært subjektive amatørvurderinger ;)

De beste

Natalie Portman

Nominert til og vinner av prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i Black Swan

For en lekker kjole fra Rodarte! En av kveldens aller beste! Snitt, halslinning og farge gjør sitt til at gravide Portman gløder enda litt mer. Kudos for å droppe Dior i siste liten etter Gallianos horrible uttalelser. (Men duskeøredobbene kunne kanskje ha forblitt i smykkeskrinet?) 


Hailee Steinfeld

Nominert til prisen for beste kvinnelige birolle (selv om hun opplagt spilte en hovedrolle) for sin innsats i True Grit

En vidunderlig søt Marchesa-kjole som passer svært godt til 15 år gamle Steinfeld.



 
Sandra Bullock

Delte ut prisen for beste mannlige hovedrolle (som fjorårets vinner blant kvinnene), og gjorde en kjempejobb! Hun var naturlig og morsom og burde vurderes som vert til neste års utdeling 

Stilte i en lekker knallrød Vera Wang-kjole med fine detaljer. Den beste blant kveldens mange røde!


Michelle Williams

Nominert til prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i Blue Valentine

Det enkle er ofte det beste? I hvertfall når det er så enkelt og elegant som denne hvite og perlebestrødde Chanel-kjolen.



Helen Mirren

Delte ut prisen for beste fremmedspråklige film på flytende fransk (med festlig tolking fra Russell Brand)

Hennes Kongelige Stilfullhet Dame Helen Mirren skuffer ikke denne gangen heller i en metallisk kjole fra Vivienne Westwood


Mila Kunis

Delte ut prisen for beste animerte film (sammen med Justin Timberlake) og burde, ifølge noen, vært nominert til Oscar for beste kvinnelige birolle for sin innsats i Black Swan

Flørtete Elie Saab-kjole i nydelig farge og med lekre detaljer.






Ærespris

Anne Hathaway

Årets Oscarvert stilte i åtte forskjellige antrekk, det ene lekrere enn det andre. Høydepunkt? Her blir det kanskje en kamp mellom sangnummeret hun gjennomførte i smoking (look 3) og den impulsive shimmy shimmy shake'en (look 5), men av kjolene er kanskje den første i showet (look 2) og den siste (look 8) de aller fineste.






De greie

Jennifer Lawrence

Nominert til prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i Winter's Bone

Lawrence ser superheit ut, men selv om alt kler den smukke, er denne Calvin Klein-kjolen  rett og slett for enkel til å havne på De beste-listen, og nesten for å enkel til å være på Oscarutdeling i det hele tatt.


Anette Bening

Nominert til prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i The Kids Are All Right

Det er noe med den crazy mengden striper på denne kjolen fra Naeem Khan som gjør den mindre flatterende enn den kunne ha vært.



Amy Adams

Nominert til prisen for beste kvinnelige birolle for sin innsats i The Fighter

Med litt utringning og andre smykker kunne denne L'Wren Scott-kjolen vært riktig fin.


Melissa Leo

Nominert til og vinner av prisen for beste kvinnelige birolle for sin innsats i The Fighter (og den eneste som bannet i takketalen sin)

Stoffet i denne Marc Bouwer-kjolen er uvanlig og riktig lekkert, men ermene og snittet forøvrig gjør at den føles for lite pyntet til en anledning som Oscar.




Dynge

Sharon Stone

Ingen offisiell grunn til å være der, hun var derfor heldigvis aldri på scenen

Som om det ikke er nok at en gås har dødd på skulderen til det som er en kjedelig og lite flatterende kjole fra Christian Dior, topper hun det hele med kveldens verste hår og sminke.



Nicole Kidman

Nominert til prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin innsats i Rabbit Hole

Noen har kalt denne Dior-kjolen griselekker, andre har kalt den et mislykket origami-eksperiment. Her i Hevet under enhver tvil tar vi sterk av fra trenden med skulpturelle detaljer, særlig ved hoftepartiet!! Hvorfor? Fordi fyldige jenter vil se ut som de har enorme hofter og tynne jenter vil se ut som de har enorme hofter og aldeles ingen pupper! 



Kathryn Bigelow

Delte ut prisen for beste regi (prisen hun svært fortjent vant i fjor (som eneste kvinne noen sinne!))

Det er et mysterium hvorfor Bigelow har valgt denne klumpete (gladiatorinspirerte?) Yves Saint Laurent-kjolen, spesielt fordi hun var så elegant i fjor! 



Cate Blanchett

Delte ut prisen for beste sminke (Utbrøt "That's gross!" etter å ha sett klippet fra The Wolfman der Benicio del Toro forvandler seg til varulv (filmen vant forøvrig prisen))

Igjen en kjole det er delte meninger om, noen synes det er dristig og lekkert valg, andre at det mangler et bilde i den store rammen hun har på brystkassen. Det største problemet med denne Givenchy-kjolen er vel kanskje at hvis man fjerner de futuristiske papirskuldrene, sitter man igjen med et stuepikeforkle! 




Gwyneth Paltrow


Underholdt med countrysang! Prøver hun å gå sin mann i næringen?


Gwyneths sølvskimrende futteral havner også på verst kledd-listene. Pluss for glitter på en sånn kveld, men kjolen fra Calvin Klein minner mest om en blanding av gladpack og sølvfolie som er strammet rundt kroppen hennes.

Alle bildene er hentet fra Getty Images 


Hva synes dere? Har noen blitt feilbedømt? Har noen blitt glemt? Eller er den etterlengtede tittelen "stilguruer" innen vår rekkevidde? Gi tilbakemelding i kommentarfeltet! :) 




4 kommentarer:

  1. Enig i det meste, men synes Gwyneth fikk litt vel hard medfart. Synes 70-talls looken kledde henne veldig godt.

    Kjolen til Jennifer Lawrence skulle definitivt vært plassert i siste kategori, da Pamela sin badedrakt fra Baywatch ikke ser bedre ut med påsydd skjørt!

    SvarSlett
  2. Jeg synes Amy Adams sin kjole var riktig staselig, men er enig i at stylisten hennes kunne droppa halssmykket. Jeg liker sånne ao dai-aktige halser.

    SvarSlett
  3. Jeg er sååå enig i at Anne Hathaway bør få ærespris, men den aller fineste kjolen var den med fjær på bilde nr.4, og kuleste var den glinsende blå.

    Og takket være Marit Andrine klarer jeg ikke å se på Jennifer Lawrence sin kjole uten å tenke badedrakt, LOL!

    SvarSlett
  4. Marit: Foliefutteral er og blir foliefutteral. Dessuten sang Gwyneth surt... ;) Når det gjelder Jennifer Lawrence ser jeg badedraktpoenget!

    Ina: Jo mer jeg ser på Amy Adams' kjole, desto bedre liker jeg den. Problemet er egentlig bare øyesåret av et halssmykke :(

    Laila: Anne Hathaway ruler, rett og slett! :)

    SvarSlett