To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

søndag 19. februar 2012

Restaurantanmeldelse - Lokk

K:
Ein måte å krige mot kulda og vinteren på, er å fylle opp kalendaren med kjekke aktivitetar. Eit godt eksempel på ein sånn aktivitet kan vere å gå ut og spise i lag med kjekke folk. Gjerne midt i veka, sånn at helga kjem enda raskare. Vi gjorde dette på tirsdag, og besøket vårt var lagt til Lokk. Ein relativt ny restaurant i Torggata, som føyer seg inn i rekka av dei mange spisestadane som har poppa opp mellom Grünerløkka og Youngstorget. Lokk har suppe-to-go, men du får også sjølvsagt spise suppa der, og dei har ein fin liten meny med både 3-retters, dagens gryte og dagens kjøtt og fisk.


A-M:
Jeg ankom først og ble sittende å snuse inn de forlokkende duftene av smør, hvitløk, kraft og andre herligheter som strømmet fra kjøkkenet. 3-retteren koster bare 299 og besto av svineknoketerrine, brosme og sitronkrem. Forlokkende nok, men jeg ville gjerne prøve suppe, og spurte derfor pent om jeg kunne bytte ut forretten med en halv porsjon blåskjellsuppe, noe som ikke var et problem.


K:
Eg hadde fantasert om gryter etter å ha sett bilder frå Lokk, og måtte derfor berre velge oksebrystgryte. Vi lot den trivelige servitøren anbefale vin til oss (trass i A-M har vinkurs:), og eg fekk eit sjenerøst glas med ein Côte du Rhone som smakte eh, mykje og godt:) Brød og to sortar smør forma til fancy kuler (eller queneller om du vil... ;)) kom raskt på bordet og vart min forrett medan A-M tok for seg forretten sin.





A-M:
Og for en forrett! Stor tallerken med smaksrik og deilig blåskjellsuppe, halvveis inn tok jeg meg i å lure på hvor stor en full tallerken egentlig er, når den halve var såpass rikholdig! Det kjølige glasset med Riesling sto også godt til. Deretter kom hovedrettene, min var et deilig stykke hvit fisk, saftig og flakete med sprø potetskiver, rotmos og andre godsaker til.


K:
Oksebrystgryta mi  hadde nok kokt lenge og smakte nydelig. Det same gjorde potetpureen, og du kjente at her er dei rause med gode ingrediensar som smør og fløyte. Rause porsjonar her óg. Desserten  ville eg ikkje gå glipp av, og kombinasjonen sitronkrem, basilikumsgélé, marengs og rasp hørtes i utgangspunktet litt rar ut, men var ein perfekt kombinasjon av friskt og søtt, krønsj og mjukt.


A-M:
Etter to tunge retter var det definitivt deilig å slutte med en syrlig og lett dessert. Gratis påfyll på kaffen fikk vi også :) Vi er nok ikke vonde å LOKKe hit igjen (badum tisj)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar