To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

søndag 6. november 2011

Restaurantanmeldelse - Hjort Mat & Bar

K:
Sidan Oslopuls er vår ledestjerne på restauranthimmelen, bevega vi oss denne gongen nokre meter vestover frå Jan Vardøen sitt rike til Hjort Mat & Bar. Dei held til i kjellaren på DogA, med fin uteservering rett ved elva. Sånn tidlig på hausten passa det best å site inne, og sidan vi var dei einaste av den meininga, fekk vi velge mellom alle borda då vi kom.

Bilde hentet fra Oslopuls sin anmeldelse

Den svenske servitøren, søt og blid, var på rappen med meny og vatn, og kunne anbefale både mat og vin. Ja, for når skal vi skal skrive anmeldelse etterpå er det lov med både god drikke og dessert. Sjølv på ein onsdag. Servitøren støtta oss i det også, gitt.

Eg gjekk for Hjorts Viltburger, servert med skogssopp og ovnsbakte poteter. Til fekk eg anbefalt husets raude, som skulle passe bra "om du tycker om rødt vin".

Bilde hentet fra Oslopuls sin anmeldelse
A-M:
Jeg ble anbefalt en chablis til min fiskeburger med tartarsaus og takket ja. Mens vi ventet på maten, kunne vi ta inn den røffe dekoren med mye mørkt treverk og skjelettdyrehoder på veggene. Store vindusflater gjør at lokalet allikevel er lyst og fint. De gamle skolestolene sikrer vintagekred, som vel må være på plass så nær Grünerløkka.



Fiskeburgeren kom, og viste seg å være en stekt laksefilet på burgerbrød med rikelige mengder tartarsaus oppå samt gode små ovnsbakte poteter med aïoli til. Fisken var perfekt stekt og god på smak, men altså ingen burger. Jeg hadde såvidt rukket å ta en liten bit da servitøren var på plass med spørsmål om det smakte.



K:
og det gjorde det. Smakfull viltburger med masse krydder, og tilbehøret og vinen passa godt til. Alle ambisjonar om slank linje etter sommarferien forsvann då vi såg dessertmenyen, og eg tok som vanlig den varianten med sjokolade på menyen, sjokoladeostekake med vaniljeis. A-M var hakket meir vågal (?), ho høyrde iallefall på servitøren og tok pasjonsfruktpannacottaen. Trur ho angra på det då ho fekk eit hjørne av ostekaka mi, sjølv om ho hardnakka hevda at pannacottaen var kjempegod.



Sjokoladeostekake knipset med A-Ms mobilkamera

Sjokoladeostekake slik den ser ut i Aftens anmeldelse (Reality check!), men det ser ut som om selve kakebiten K fikk er større :)
A-M:
Den var god og frisk! Noe jeg sa til servitøren da hun lurte på om vi hadde kost oss med desserten (Ordet kose i ulike bøyninger var forøvrig stadig å høre fra den nærmest sukkersøte, men absolutt genuine servitøren). Jeg trakk også frem den gode nøttekrønsjen som var drysset over og fikk straks en grundig innføring i hvordan den lages. Noe å prøve hjemme? Eller kanskje det bare er å gå på Hjort igjen, det ble ikke spesielt dyrt; 250 kr per pers, noe vi gladelig betalte! :)


En bitteliten, men veldig god pannacotta

Eller vent litt, 250 kr. for hovedrett med vin, dessert og to americano'er hver? Etter å ha tatt et nærmere blikk på regningen, skjønte vi at desserten ikke hadde kommet med. Vi så oss rundt for å få tak i servitøren igjen, men hun hadde tatt kortmaskinen og forsvunnet. Det hadde øvrige ansatte også. Vi ventet en stund før vi fant ut at selv om ærlighet varer lengst, varer den egentlig maks et kvarter...

NB! For tiden har Hjort følgende melding på sine nettsider: "På grunn av uheldige formaliteter rundt vår skjenkebevilgning, må vi dessverre holde stengt en kortere periode. " Vi håper de snart åpner igjen og føler oss samtidig litt crazy siden vi altså drakk ulovlig vin da vi var der! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar