To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

fredag 17. juni 2011

Restaurantanmeldelse - Kafé Oslo


A-M:
Vi har lovt i presentasjonslimerick'en vår at vi skal anmelde spisesteder, så nå var det på tide å sette i gang med det! Til vår aller første ekskursjon, valgte vi Kafé Oslo, restauranten som ligger inne i Litteraturhuset. Dette er et sted vi har vært ofte og som vi liker godt. Erfaringen fra tidligere er at maten er god, og at servicen er likeså, de gangene kelneren faktisk husker på å stoppe innom bordet. Det kan fort gå litt tid mellom hver gang det skjer. Vi var spente på hvordan denne kvelden ville fortone seg. Bordet vårt lå like ved bardisken med suveren utsikt til Dagens meny. Vi vurderte å starte med forrett, men konkluderte med at porsjonene pleier å være så generøse at det var best å gå direkte på hovedrett, for å sikre plass til dessert.


K:
Vi hadde lagt igjen stoppeklokka heime, men var innstilte på å vere strenge. Serveringa starta med ei blond av den svenske sorten som velsigna den først ankomne av oss med vatn før ho forlot oss for godt. Stafettpinnen var overteken av eit litt meir garva eksemplar, ei dame som briljerte med vinanbefalingar. For kven ville vel ha valgt kvitvin til raudt kjøt? Eg valgte Oslobouillabaisse (i menyen stava Osloboullabaise, noko eg ikkje villle gitt meg inn på med nokon av servitørane), ei fiskegryte med smak av safran, chili og tomat, med kvit fisk, reker og blåskjel. Fekk brød med paprikamajones til, og alt smakte utsøkt. Servitørens anbefaling om riesling til var midt i blinken.




A-M:
Jeg lot meg friste av Dagens kjøtt som var Hereford kalv med asparges, potet, spinat og persillevinaigrette. Det viste seg å være en røslig porsjon med det nydeligste, møre, rosa kalvekjøttet som bare smeltet på tungen. Tilbehøret sto også svært godt til! Jeg ble anbefalt en chardonnay, en vin med litt fedme og en deilig ettersmak av urter. All skepsis med tanke på hvitvin til rødt kjøtt forsvant som dugg for solen :) 

Det varte og rakk før vi fikk dessertmeny. Så fort den var i hende, begynte den store dessertdiskusjonen. I utgangspunktet var planen å spise forskjellige retter, for å få et variert inntrykk av menyen. Problemet var bare at begge hadde lyst på sjokolademousse. Veldig veldig lyst på sjokolademousse! Etter en lengre vurdering av dessertmenyen, som forsåvidt inneholdt mye godt, var vi like langt. Vi kjørte til og med en runde stein-saks-papir, men da selv den ble uavgjort, fant vi ut at som amatøranmeldere kunne vi unne oss hver vår sjokolademousse.


Sjokolademousse før

Sjokolademousse etter

K:
Sjølv om vi ikkje fekk det som stod i menyen, var gløymt i det sekundet desserten kom på bordet. Sjokolademousse, vaniljeis og bringebær i ein saus med kanelsmak (har sikkert eit fancy fransk navn) smakte fortreffelig og som bildet viser, vi skrapte skålene.

Mette og fornøgde måtte vi vente ei stund på regninga før den kom, men vi klarte ikkje heilt å mobilisere irritasjonen med så god mat i magen. Det var nok av underholdning med NRK-kjendisar som varma opp til kveldens sending og andre som ville sjå og bli sett.

Hadde vi hatt skala hadde dei vore nær toppscore. Trivelig interiør og atmosfære, fristande meny, nydelig mat, kompetente servitørar, det einaste må vere at dei kan bli litt kjappare. Menyen blir skifta ut ofte og Kafé Oslo har mat som passar for både tradisjonelle og meir vågale foreldre som er på storbybesøk. Ei god unnskyldning til å ta turen dit igjen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar