To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

tirsdag 22. mai 2012

Restaurantanmeldelse - Kolonihagen

A-M:
Kolonihagen er en liten bortgjemt perle der den ligger i en bakgård på Frogner. Maten er økologisk, prisene ikke avskrekkende og gåavstanden til Gimle kino behagelig. K og jeg hadde spontant bestemt oss for en kinotur, men vi ville ha litt god mat i magen før vi inntok kinosetene.

K:
Vi var heldige og fann eit ledig bord før det vart overbefolka av ekte og aspirerande frognerfruer. Servitøren vår var kveldens blidaste med den høgaste luggen, og med dei kjappe kommentarane og tette oppfølginga tigga han om tips. Og fekk det.

A-M:
Men først menyen. Vi var ikke helt på femretters, selv om den så fristende ut. A la carte-delen var liten, men med fine valg som suppe, vegetarlasagne, dagens fisk og dagens kjøtt, i tillegg til ost og et par desserter. Jeg bestemte meg for dagens fiskerett som var stekt kveite med blant annet karamelliserte hasselnøtter til.
K: 
For å få plass til dessert tok eg tok krema fiskesuppe, som var både velsmakande, krema, skumma og  blomstrande, så fancy at eg heilt gløymde at det berre var 7-8 bitar fisk oppi... Vår nye servitørvenn anbefalte ein kvitvin til som smakte fortreffelig. Så fortreffelig at då glaset var tomt ville eg ha eit til. Men det får då vere grenser. Det var midt i veka, og eg er tross alt sunnmøring..


A-M:
Vi hadde begge lyst på noe etter hovedretten, uten å helt vite hva. Både ost og søtsaker fristet, men å dele både ostefat og en dessert føltes som for mye mat. Vi huket derfor tak i vår servitør og forklarte dilemmaet. Her kom han imidlertid litt til kort, ettersom kokken visstnok ville drepe ham dersom han prøvde å selge en halv dessert... Vi foreslår å sende kokken på sinnemestringskurs, men løsningen på det hele ble uansett å dele ostefatet som ble sterkt anbefalt og hvor det også skulle være noen søte elementer.


K:
Ostefatet bestod, som det meste andre på Kolonihagen, av ostar og tilbehør som er så kortreist og økologisk at ein nesten får navnet på bonden og dyret som har produsert det du konsumerar. Eit nennsomt utvalg av forskjellige typer ostar, med knasande og søtt tilbehør til, så søthungeren vår fekk sitt. Mette og fornøgde spaserte vi til dei gode kinoseta på Gimle:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar