To kvinner i 30-årene, liker peiskos med en god bok, håndarbeid og turer i by og park. Du søker filmtips, kontante meninger og kan bli med på stadig nye matlagingsutfordringer. Bill.mrk. "Blir det oss?"

fredag 13. april 2012

Restaurantanmeldelse - Südøst

A-M:
Südøst har nylig åpnet igjen, og vi så vårt snitt til endelig å besøke det som av mange har blitt kalt østkantens Grand Café. Menyen er laidback asiatisk- og italienskinspirert med fokus på deling av deilige småretter. Vi trodde at en onsdag rett etter jobb var et greit tidspunkt å ankomme uanmeldt, men da jeg innfant meg hadde K blitt plassert innerst i et hjørne, på det siste tilgjengelige bordet.

K:
Skal du ha bord som ikkje er skvisa inn i eit hjørne må du altså bestille, uansett dag. Men servitøren såg oss sjølv om vi sat litt utanfor allfarvei, og var raskt på pletten med meny. Opningsreplikken var eit friskt "hello ladies!", noko ho raskt dempa etter å ha sett oss an litt.. Vi klinka til med både asiatisk og italiensk, for å prøve ut konseptet, med sushi først og så pizza. Südøst skal vere gode på fancy drinkar, men sidan vi ikkje er heilt der, køyrte vi ein safe riesling, anbefalt av servitøren. Så frisk og velsmakande at navnet måtte noterast og vi seinare lot oss lokke til å ta enda eit glas..



A-M:
Sushien var god den, men på ingen måte ekstraordinær. Og så kom pizzaen. Dolce Nina het den, og selv om chèvre, honning, pinjekjerner, parmaskinke og ruccola på pizza høres godt ut på papiret, ble vi allikevel bergtatt av hvor god denne pizzaen faktisk var. En deilig tynn og sprø bunn holdt sammen de salte og søte ingrediensene, som harmonerte perfekt! Jeg tror rett og slett det må være den beste pizzaen jeg noen gang har smakt!!!


Rakk såvidt å ta bilde av pizzaen før den forsvann


K:
Eg var heilt einig og stykka vart søsterlig fordelt. Dessert høyrer med har vi slått fast, og for å få smakt mest mulig valgte vi to dessertar som vi delte på, for å virkelig gjennomføre dette delekonseptet. Vi tok tilslørte asiatiske bondepiker (pasjonsfrukt- og mangokrem  med sjokoladecrumble, mangosalsa og pasjonsfruktsorbet) og Dessertsymfoni, som bestod av eit utvalg av dessertane deira og vi fann både kake, krem, sorbet og mykje anna som sikkert hadde fancy navn, det var iallefall ein perfekt kombinasjon av smakar og konsistensar og smakte himmelsk.



A-M:
Det er bare å dra hit først som sist, men husk for all del å bestille bord, lokalet er flott, litt kjedelig å ikke få den visuelle opplevelsen sammen med den aldeles deilige maten :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar