Bildet er hentet fra www.joyofbaking.com |
Oppskriften var kjapt oversatt:
150 g pekannøtter (valnøtter, hasselnøtter eller mandler kan også brukes)
125 g Mariekjeks
60 g melis
2 ss kakaopulver
2 ss honning
60 ml portvin, en drikk som jo egner seg godt til sjokolade :)
Sjokolade, kakaopulver, melis eller lignende til å pynte kulene.
Jeg røstet nøttene i ovnen i 8 minutter på 175 grader og lot dem kjøle seg ned før de fikk seg en omgang i food processoren. De ble finhakket, men ikke pulverisert, til forskjell fra Mariekjeksene. Da alt det tørre var blandet, helte jeg på honning og portvin og blandet det til en masse. Den ble satt i kjøleskapet for å trekke/stivne en times tid.
Massen, klar for kjøleskapet |
Neste punkt var å trille ut kuler. Massen min var på nippet til å være for tørr, men det gikk greit å trille. Neste gang bruker jeg litt mer portvin, også for smakens skyld. Snart hadde jeg 39 kuler liggende på geledd. Jeg ville trekke alle i sjokolade, jeg rigget derfor opp vannbad og satte i gang.
Før sjokolade |
Etter sjokolade |
Til slutt var det bare å ordne med litt dekorering og innpakking og voilá, her er resultatet:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar